Cursus eetbare paddenstoelen herkennen en kweken 2023

82594
€350,00
Uitverkocht
1
Productgegevens

Dat er ruim duizend verschillende soorten zwammen en andere paddenstoelen bestaan in Belgie , maakt dat een paddenstoel op naam brengen vaak een moeilijke materie is.

Daarom hebben we deze laagdrempelige cursus over eetbare paddenstoelen ingelast. Ons laatste doel is wel om alle paddenstoelen uit de natuur te halen, wel te kijken naar hun mogelijkheden in duurzaam bosbeheer. Hun functie als 'vleesvervanger' en smaakmaker. We plukken dus geen paddenstoelen op openbaar terrein.

Op drie aparte dagen , leer je hoe en veldgids werkt en waaraan je bepaalde soorten kan onderscheiden van andere. Terwijl we deze informatie krijgen , wordt je ondergedompeld in de complexiteit van onze natuur. We bekijken hoe je zelf paddenstoelen kan kweken, en ze naast een barometer van de kwaliteit van de natuur. Ook ontzettend divers zijn op vlak van vormen en smaken, en dat zullen we geweten hebben. Naar goede gewoonte heeft onze cursus ook een culinair kantje ! Dus ook genieten komt zeker ook aan bod ...Wil je dus graag leren om paddenstoelen te herkennen en onderscheiden van elkaar ? Tijdens deze drie dagen durende cursus, leg je een goede basis om paddenstoelen goed te leren kennen , en juist te determineren. Prijs is inclusief VeldgidsDeze Cursus zal gespreid zijn over drie dagen , en doorgaan op 3 locaties in de Noorderkempen regio Turnhout - arendonk

op 18 september , 2 oktober, 15 oktober , drie maandagen.

In deze drie dagen kom je terecht in de magische wereld van schimmel , mycelium en een pallet van kleuren, geuren en smaken.

Bij deze cursus respecteren we de wetgeving , en gebruiken we vooral privé terrein om soorten uitgebreid te bestuderen.

Je leert op een veldgids correct toe te passen , en welke groepen van paddenstoelen we kunnen onderscheiden. Hoe je ze kan herkennen , en op welke manier je ze kan bereiden.

De Cursusdagen kunnen doorgaan op verschillende locaties , om zoveel mogelijk soorten te kunnen bestuderen.

Alle cursusdagen zijn All-in , zo is er eten en drinken voorzien.

Je neemt zelf wel best een drinkfles voor tijdens de wandeling, een beker en een bord met bestek.


Apart aan deze cursus is dat we specifieke aandacht besteden aan het kweken van paddenstoelen. We gaan aan de slag met agar, liquid culture, gaan broed maken en bekijken, leren over groeisubstraat... Dus deze cursus is ook zeer geschikt voor mensen die zelf hun eigen paddenstoelen willen gaan kweken in de toekomst !

Bewaar dit product voor later

Over Rewilding / Adventureshop

We organiseren met plezier uw evenement met vrienden, teambuilding of uitstap.  Of je kan meegaan met je zoon of dochter op onze ouder- kind  natuurexpedities .  We bieden zowel comfortabele activiteiten aan alsook buiten de comfort zone.  Zo is er onze driedaagse bushcraft,  en komt er ook een hike in de natuur aan dit najaar.  Ook om bij te leren kan je bij ons terecht voor cursussen en workshops. Gaande van zelf houten lepels snijden, tot een cursus paddenstoelen waarbij je leert hoe een veldgids werkt.    

Daarnaast hebben we voor u als klant in onze webshop een beperkt , maar zorgvuldig geselecteerd assortiment samengesteld waarbij u ook zelf op avontuur kan , of lepels snijden, wilde planten drogen, en nog veel meer.  We zoeken zo duurzaam mogelijke verdelers en producten. Uiteraard zijn wij begaan met het milieu. We trachten ook verpakkingsmateriaal te herbruiken. 

Zoek je iets dat we niet hebben , of heb je een vraag over een product ?  Aarzel dan zeker niet om contact op te nemen ! 

Gratis verzending

Vanaf €100 (BE) & €150 (NL)

Snelle levering

thuis of op een afhaalpunt

Veilig betalen

Via SSL encryptie

Omruilen

14 dagen bedenktijd

Rewilding

Bekijk ons aanbod workshops - voel je één met de natuur