Jaaropleiding wildplukken 2024

82793
€995,00
Op voorraad
1
Productgegevens

Wildplukcursus 8- dagen in 4 seizoenen

Hier is hij dan onze gloednieuwe wildplukcursus, waarin we met verschillende docenten de natuur in trekken.

Genieten zal nog steeds deel uitmaken van deze cursus, maar door het samenwerken van verschillende docenten zal je meer planten tegenkomen en ook op andere locaties terecht komen. Dat geeft natuurlijk de gelegenheid om bijzonder veel kennis op te doen over biotopen en planten. De bedoeling is dan uiteraard ook dat we echt aan de slag gaan met deze planten. We gaan diverse technieken toepassen, van gewoon lekker koken, tot opleggen , drogen , pekelen , fermenteren , ... Zodat je niet enkel leert over de planten en inhoud stoffen. Maar dat je effectief leert werken met deze planten.

Het kweken , verzamelen, bereiden en bewaren van wilde planten is immers een arbeidsintensief onderdeel van onze voedselvoorziening. Tussen de regels door , is deze jaaropleiding ook een opleiding zelfvoorzienend leven , waarmee je als cursusgroep mee de kans krijgt om gebruik te maken van ons breed kennisnetwerk om zelf je eigen voedsel zo wild mogelijk te verkrijgen en zo gezond en eerlijk te eten...


De cursusdagen gaan telkens door op vrijdag

- Startdag (kennismaking , koken met onkruid , courante bomen) 8 maart 2024

- Rivierdag (vis schoonmaken , oeverplanten , rietsoorten ) 19 april 2024

- Lentedag ( Lenteplanten, voorjaars scheuten, bloesems , ...) 17 mei 2024

- Zomerdag ( Deze dag staat in het thema van bessen, zaden en andere typisch zomerse lekkernijen) 23 augustus 2024

- Nazomerdag ( Noten, eikels , beginselen paddenstoelen ) 13 september 2024

- Paddenstoelen ( paddenstoelen ) 4 oktober 2024

- Zeedag ( zeewier, kustplanten ) 25 oktober 2024

- Slotdag 22 November 2024


cursusuren zijn van 9.30u - 16u

Locatie is regio Turnhout , tenzij zeewier (zeeland)

Je ontvangt notitie en cursusmateriaal.

Bewaar dit product voor later

Over Rewilding / Adventureshop

We organiseren met plezier uw evenement met vrienden, teambuilding of uitstap.  Of je kan meegaan met je zoon of dochter op onze ouder- kind  natuurexpedities .  We bieden zowel comfortabele activiteiten aan alsook buiten de comfort zone.  Zo is er onze driedaagse bushcraft,  en komt er ook een hike in de natuur aan dit najaar.  Ook om bij te leren kan je bij ons terecht voor cursussen en workshops. Gaande van zelf houten lepels snijden, tot een cursus paddenstoelen waarbij je leert hoe een veldgids werkt.    

Daarnaast hebben we voor u als klant in onze webshop een beperkt , maar zorgvuldig geselecteerd assortiment samengesteld waarbij u ook zelf op avontuur kan , of lepels snijden, wilde planten drogen, en nog veel meer.  We zoeken zo duurzaam mogelijke verdelers en producten. Uiteraard zijn wij begaan met het milieu. We trachten ook verpakkingsmateriaal te herbruiken. 

Zoek je iets dat we niet hebben , of heb je een vraag over een product ?  Aarzel dan zeker niet om contact op te nemen ! 

Gratis verzending

Vanaf €100 (BE) & €150 (NL)

Snelle levering

thuis of op een afhaalpunt

Veilig betalen

Via SSL encryptie

Omruilen

14 dagen bedenktijd

Rewilding

Bekijk ons aanbod workshops - voel je één met de natuur