Petromax Kuksa (olijfhout)

82531
€33,95
Op voorraad
1
Productgegevens

Productkenmerken
- Traditionele bushcraft-beker om te drinken, opscheppen en verzamelen
- Handgemaakt in Duitsland
- Bespaart hulpbronnen omdat oude olijfbomen worden gekapt die niet langer productief zijn
- Voedselveilig en lange levensduur dankzij oliewasafwerking
- Praktische leren lus om op te hangen het door


gebruik: bushcraft
De Petromax Kuksa is een traditionele houten beker die oorspronkelijk werd gebruikt voor het drinken, eten en verzamelen van bessen. Deze stevige beker van olijfhout heeft een plat, doorlopend handvat met het Petromax-drakenlogo en ligt goed in de hand van elke avonturier. Met een inhoud van 200 ml is de beker ideaal voor een cowboykoffie of dennennaaldthee bij het kampvuur. Het hout heeft enkele uitstekende eigenschappen: het is krasvast, hygiënisch en ongevoelig voor zuren en geuren.
Traditioneel werd een kuksa-beker gemaakt van berken door de toekomstige eigenaar met slechts een paar gereedschappen en zou het hun hele leven meegaan. Er zijn berichten dat deze bekers nooit werden gewassen, maar gewoon in een beek of meer werden gespoeld. De Petromax Kuksa heeft een oliewax-afwerking, zodat hij met alleen water kan worden uitgespoeld en vervolgens aan de leren lus kan worden gehangen om grondig te drogen. Deze individuele beker is het ideale uitrustingsstuk voor mensen die graag een pauze nemen in de natuur en originaliteit en eenvoud waarderen.
Petromax olijfhoutproducten worden in Duitsland met de hand gemaakt van het hout van de Olea europaea-boom. Deze olijfbomen worden alleen gekapt als ze geen vrucht meer dragen - het gebruik van het hout is een duurzame praktijk die hulpbronnen spaart. Dankzij de oliewasafwerking zijn deze producten zeer duurzaam en altijd klaar voor het volgende gebruik buitenshuis. Petromax olijfhoutproducten kunnen aan een riem of rugzak worden bevestigd door de leren lus voor eenvoudig transport. Elk olijfhoutproduct is gegraveerd met het Petromax-logo en heeft een individuele touch door de unieke houtnerf.

Onderhoudsinstructies:
Was Petromax olijfhoutproducten alleen met de hand onder stromend water met een zacht wasmiddel. Laat het olijfhoutproduct goed drogen na het wassen en na af en toe behandelen met een beetje olijfolie. Vermijd direct zonlicht en grote temperatuurschommelingen. Ook sterk gekleurde voedingsmiddelen kunnen het hout verkleuren.

Technische details
Materiaal: olijfhout met oliewasafwerking
Afmetingen (ongeveer) (H x B x D): 6,5 x 14 x 9 cm
Afmetingen met verpakking (ongeveer): 6,5 x 14 x 9 cm
Gewicht (ongeveer): 175 g
Gewicht met verpakking (ca.): 175 g
Vulhoeveelheid (max.): 200 ml

Bewaar dit product voor later

Over Rewilding / Adventureshop

We organiseren met plezier uw evenement met vrienden, teambuilding of uitstap.  Of je kan meegaan met je zoon of dochter op onze ouder- kind  natuurexpedities .  We bieden zowel comfortabele activiteiten aan alsook buiten de comfort zone.  Zo is er onze driedaagse bushcraft,  en komt er ook een hike in de natuur aan dit najaar.  Ook om bij te leren kan je bij ons terecht voor cursussen en workshops. Gaande van zelf houten lepels snijden, tot een cursus paddenstoelen waarbij je leert hoe een veldgids werkt.    

Daarnaast hebben we voor u als klant in onze webshop een beperkt , maar zorgvuldig geselecteerd assortiment samengesteld waarbij u ook zelf op avontuur kan , of lepels snijden, wilde planten drogen, en nog veel meer.  We zoeken zo duurzaam mogelijke verdelers en producten. Uiteraard zijn wij begaan met het milieu. We trachten ook verpakkingsmateriaal te herbruiken. 

Zoek je iets dat we niet hebben , of heb je een vraag over een product ?  Aarzel dan zeker niet om contact op te nemen ! 

Gratis verzending

Vanaf €100 (BE) & €150 (NL)

Snelle levering

thuis of op een afhaalpunt

Veilig betalen

Via SSL encryptie

Omruilen

14 dagen bedenktijd

Rewilding

Bekijk ons aanbod workshops - voel je één met de natuur